به گزارش خبرنگار مهر، دکتر زهرا عبدالهی در همایش شیرینی در زندگی سالم، اظهارداشت: قطعاً شیرینی در فرهنگ ایرانی جایگاه خاصی دارد و در همه مناسبتها از آن استفاده میشود. در حال حاضر با مشکلاتی از قبیل بیماریهای غیرواگیر ناشی از تغذیه مناسب روبرو هستیم.
وی افزود: ۶۰ درصد مردم کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند حتی در کودکان زیر ۵ سال نیز چاقی شیوع زیادی دارد. اضافه وزن و چاقی زمینه ساز بروز بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت، فشار خون و انواع سرطانها است. مهمترین علت ابتلاء به این بیماریها نیز الگوی تغذیهای مردم است.
مدیر کل دفتر سلامت بهبود تغذیه وزارت بهداشت، اظهار داشت: اگر از بعضی مواد تغذیهای مانند قند، چربی و نمک زیاد استفاده شود باعث بروز بیماریهایی در فرد میشود. برای پیشگیری از شیوع این بیماریها با کمک صنفهای مربوطه، سعی در کاهش میزان مصرف قند، شکر، چربی و نمک داریم.
وی ادامه داد: هم اکنون سرانه مصرف شکر در در کشور ۶۶ گرم در روز است. در حالی که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی این میزان باید ۲۵ گرم در روز باشد.
عبدالهی تصریح کرد: غذای سالم از نظر ما علاوه بر اینکه مسائل بهداشتی در آن باید رعایت شود میبایست تا جایی که امکان دارد و تا جایی که به کیفیت آن لطمه نزند بتوانیم میزان قند و شکر آن را کمتر کنیم. متأسفانه ذائقه مردم به خوراکیهای شیرین عادت کرده است و ما در صددیم که این ذائقه را آرام آرام تغییر دهیم و تا جایی که امکان دارد روغن و شکر کمتری در این نوع خوراکیها استفاده شود.
مدیر کل دفتر سلامت بهبود تغذیه وزارت بهداشت یادآور شد: هنگامی که قند و شکر زیاد مصرف شود خطر سرطان پانکراس و سرطان سینه در زنان نیز افزایش مییابد. برای اینکه بتوانیم این پیامدها را کاهش دهیم چارهای نداریم جز اینکه تا جایی که امکان دارد از روغنهای سالمتر و شکرهای کمتری استفاده کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جای شیرهای کم کالری در قنادیهای ما خالی است و از صنف قنادیها درخواست میکنم که به کمک هم در جهت سلامت مردم و پیشگیری از انواع بیماریها گام برداریم.
نظر شما